Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Τον Δεκέμβριο θα δούμε για το χρέος

Την ανάγκη να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τις Βρυξέλλες.


«Θέλουμε να έχουμε πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο έως τις 5 Δεκεμβρίου, ώστε το ΔΝΤ να έχει όσα περισσότερα στοιχεία είναι δυνατό, προκειμένου να φέρει το ελληνικό θέμα στο διοικητικό του συμβούλιο, όπως μας υποσχέθηκε τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο  Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα τη β’ αξιολόγηση.


Ερωτηθείς αν θα συζητηθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε: «Είναι αδύνατο να δώσουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία, αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, πριν από το 2018. Αυτά», πρόσθεσε, «εξαρτώνται από οικονομικές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα ο πληθωρισμός, αλλά και από την εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό το έχουμε πει στο ΔΝΤ. Θα ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση στις 5 Δεκεμβρίου».

«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι γενικά εντός τροχιάς. Είναι πιθανή η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, τόσο το 2016 όσο και το 2017 », τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Βάλντις Ντομπρόφσκι, ο οποίος παρουσιάζει το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας που λαμβάνει η Ελλάδα από την Κομισιόν.

«Επίσκεψη Μοσκοβισί πριν από το τέλος του μήνα στην Αθήνα», όπως προανήγγειλε ο ίδιος προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι, είναι εφικτή η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου.

«Δεν θα υπάρξει συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους πριν από το τέλος ου προγράμματος», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου